in

8 Μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα δόντια μας

Όλοι βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα. Στην πραγματικότητα, το βούρτσισμα των δοντιών σας μόνο το πρωί και το βράδυ απέχει πολύ από το να είναι αυτό αρκετό για ένα τέλειο χαμόγελο.

Θα σας μιλήσουμε για τα 8 μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης λύσεις, για να κρατήσετε το χαμόγελό σας υγιές και όμορφο για πολλά ακόμα χρόνια.

8. Πιέζουμε πολύ την οδοντόβουρτσα, καθώς βουρτσίζουμε τα δόντια μας.

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Όταν πιέζουμε την οδοντόβουρτσα πολύ δυνατά, οι τρίχες της λυγίζουν και δεν καθαρίζουν σωστά τα δόντια. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ούλα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επιλογής της σωστής οδοντόβουρτσας και οδοντόπαστας.

7. Δεν δίνουμε προσοχή στα φαγητά που τρώμε.

© depositphotos   © depositphotos

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση πάρα πολλών γλυκών μπορεί να προκαλέσει κοιλότητες. Ωστόσο, για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή, πρέπει να τρώμε τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο και φθόριο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για εσάς.

Τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο:

  • γαλακτοκομικά προϊόντα
  • φρούτα και λαχανικά
  • ψάρια
  • φασόλια

Τρόφιμα που περιέχουν φωσφόρο:

  • ψάρια
  • σιτηρά
  • ξηροί καρποί
  • φακές

Λαμβάνουμε συνήθως την απαραίτητη καθημερινή ποσότητα φθορίου με το νερό. Ωστόσο, αν ζείτε σε μια περιοχή όπου το νερό έχει χαμηλή συγκέντρωση φθορίου, θα πρέπει να τρώτε περισσότερες τροφές που περιέχουν φθόριο, όπως γάλα, αλάτι κλπ.

6. Δεν χρησιμοποιούμε πρόσθετες συσκευές για τον καθαρισμό των δοντιών.

© depositphotos   © depositphotos

Δεν έχει σημασία πόσο σκληρές είναι οι τρίχες της οδοντόβουρτσας, γιατί δεν μπορούν να αφαιρέσουν εντελώς τις τροφές. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να καθαρίσετε τα κενά ανάμεσα στα δόντια σας με οδοντικό νήμα. Εάν τα κενά είναι αρκετά πλατιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεσοδόντια βουρτσάκια. Για να εκμηδενίσετε τα βακτήρια, ξεπλύνετε το στόμα σας με στοματικό διάλυμα.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια ηλεκτρική συσκευή με ακροφύσιο η οποία το οποίο βγάζει νερό με πίεση Είναι σαν ένα ντους για τα δόντια και τα ούλα σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετά από κάθε βούρτσισμα. Μια λεπτή ροή νερού και διαφορετικά ακροφύσια νερού μπορεί να καθαρίσουν τη γλώσσα σας και τα κενά ανάμεσα στα δόντια σας.

5. Δεν φροντίζουμε τα ούλα μας.

© depositphotos

Εάν τα ούλα σας είναι αδύναμα και δεν έχουν αρκετά μεγάλη παροχή αίματος, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα. Με αυτή την ασθένεια, τα ούλα σας αιμορραγούν, γίνονται φλεγμονώδη και μαλακά και μπορείτε τελικά να χάσετε τα δόντια σας.

Για να κάνετε τα ούλα σας πιο δυνατά, θα πρέπει να τους κάνετε μασάζ με την οδοντόβουρτσα ή το δάχτυλό σας με κυκλικές κινήσεις. Φάτε στερεές τροφές και μασήστε τες καλά. Μπορείτε επίσης να ξεπλύνετε το στόμα σας με φλοιό βελανιδιάς ή φασκόμηλο ή με διάλυμα αλατιού.

Εάν τα ούλα σας τείνουν να αιμορραγούν, επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο. Αυτός ή αυτή θα συνταγογραφήσει συγκεκριμένα φάρμακα για να δυναμώσει τα ούλα σας.

4. Δεν αφαιρούμε την πέτρα.

© depositphotos

Η πέτρα των δοντιών είναι το σκληρό προϊόν που προκύπτει από το σάλιο και τα τρόφιμα που συσσωρεύονται στην πλάκα γύρω από τα δόντια. Έχει ένα κιτρινωπό-καφέ χρώμα και δεν μπορεί να αφαιρεθεί με μια οδοντόβουρτσα. Η οδοντική πλάκα και η πέτρα προκαλούν περιοδοντική νόσο, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής του οστού που περιβάλλει τα δόντια.

Η πέτρα μπορεί να γίνει τόσο σκληρή όσο ένας βράχος, καθιστώντας την αφαιρούμενη μόνο από έναν οδοντίατρο ή έναν οδοντίατρο με ειδικά εργαλεία.

Να κάνετε μια διαδικασία υγιεινής καθαρισμού τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο οδοντίατρος μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τη σωστή συχνότητα για την κατάσταση των δοντιών σας.

3. Νομίζουμε ότι είμαστε πολύ μεγάλοι για σιδεράκια.

© depositphotos   © depositphotos

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να ισιώσουν τα δόντια τους μόνο κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους. Όταν είναι ενήλικες, πιστεύουν ότι είναι πολύ αργά για να φορέσουν οδοντιατρικά σιδεράκια. Αλλά αυτό είναι το λάθος συμπέρασμα. Ένα όμορφο χαμόγελο δεν είναι καν ο κυριότερος λόγος για τη θεραπεία. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με χαραγμένα δόντια, μπορεί να οδηγήσει σε κοιλότητες και αποσύνθεση.

Αν ντρέπεστε να φορέσετε σιδεράκια, μπορείτε πάντα να επιλέξετε αόρατα σιδεράκια που τοποθετούνται στην πίσω πλευρά των δοντιών. Μην διστάσετε να κλείσετε ραντεβού με έναν ορθοδοντικό.

2. Μασάμε μόνο από την μια πλευρά των δοντιών μας.

© depositphotos

Το μάσημα έχει ιδιότητες αυτοκαθαρισμού. Έτσι, εάν μασάτε φαγητό μόνο στη μία πλευρά του στόματος σας, μπορεί να οδηγήσει σε κοιλότητες και να δημιουργήσει αποσύνθεση στην πλευρά που συνήθως δεν χρησιμοποιείτε.

Εκτός αυτού, η μάσηση των τροφών στη μία πλευρά του στόματος δημιουργεί πυκνούς και δυνατούς μύες στην πλευρά αυτή. Οι μύες στις πλευρές του προσώπου θα γίνουν ασύμμετροι. Τελικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, ακόμη και σε προβλήματα ακοής.

Δώστε προσοχή και προσπαθήστε να μασήσετε το φαγητό και στις δύο πλευρές του στόματος. Μην ξεχάσετε να φάτε στερεά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά. Θα κάνουν τα δόντια σας δυνατότερα.

1. Δεν μαθαίνουμε στα παιδιά μας να φροντίζουν σωστά τα δόντια τους.

© depositphotos

Μερικοί γονείς πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθεί σωστή φροντίδα των πρώτων δοντιών, επειδή είναι προσωρινά. Αλλά ένα παιδί πρέπει να γνωρίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος επειδή τα δόντια θα αλλάξουν, αλλά η συνήθεια θα μείνει.

Η διαδικασία του βουρτσίσματος των δοντιών πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 3 λεπτά και η βούρτσα πρέπει να μετακινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Το σμάλτο των μόνιμων δοντιών των παιδιών δεν είναι τόσο ισχυρό όσο των ενηλίκων. Και τα αυλάκια (σχισμές) στα δόντια τους είναι βαθύτερα, γι ‘αυτό τα σωματίδια τροφίμων δεν είναι τόσο εύκολο να βουρτσιστούν σωστά. Διδάξτε το παιδί σας να βουρτσίζει προσεκτικά τα δόντια του. Ίσως αξίζει να ακολουθήσετε τη διαδικασία μόνωσης (μια συγκεκριμένη οδοντιατρική θεραπεία που αποσκοπεί στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών).

Μπόνους: Πώς να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Οι οδοντίατροι συστήνουν την αλλαγή οδοντόβουρτσας κάθε 3-4 μήνες. Αλλά οι παλιές οδοντόβουρτσες μπορούν να έχουν μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα χρήση από το να τις πετάξετε.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με την παλιά οδοντόβουρτσα σας:

  • τρίψτε τα χείλη σας
  • καθαρίστε τα νύχια σας
  • βουρτσίστε και βάψτε τα φρύδια σας
  • καθαρίστε καλαμπόκι και μικρές πατάτες
  • καθαρίστε παπούτσια, πληκτρολόγια, κενά μεταξύ της μπανιέρας και των πλακιδίων τοίχου από πορσελάνη και οποιαδήποτε άλλα σημεία είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Για να φτιάξετε ένα βολικό εργαλείο από μια οδοντόβουρτσα, μπορείτε να θερμάνετε τη λαβή του με φωτιά από έναν αναπτήρα και να το λυγίσετε στην απαραίτητη γωνία.
Μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους χρήσης μιας παλιάς οδοντόβουρτσας σε αυτό το βίντεο.

Σπάνια Aloe το φυτό που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ικαρίας και φθάνουν τα 100; Αμέτρητα τα οφέλη

Κορονοϊός: 97 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις μέρες