in

Λάδι Μαγνησίου: Μάθετε γιατί Πρέπει να το Απλώνεται Καθημερινά στο Σώμα σας & Πως να το Φτιάξετε!

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να φτιάξετε το δικό σας λάδι μαγνησίου για να βελτιώσετε τον ύπνο σας, να μειώσετε το άγχος ή για οποιονδήποτε άλλο καλό λόγο; Αν όχι, μπορείτε να το δοκιμάσετε τώρα και να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας!

Η καθημερινή χρήση του μαγνησίου είναι μια εξαιρετική πρακτική για την υγεία, διότι το μαγνήσιο είναι ένα ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευεξία. Πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια σε αυτό το βασικό μεταλλικό στοιχείο που είναι σημαντικό για τις περισσότερες από τις φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Κάθε  κύτταρο του σώματος απαιτεί μαγνήσιο, με κάποιον τρόπο, καθώς  είναι απαραίτητο για τα δόντια, τα οστά, τις αρθρώσεις και των μυών της υγείας, αλλά και για μια δόση ύπνου που είναι η απαραίτητη για τη μείωση του στρες.

Η ανεπάρκεια μαγνησίου είναι ευρέως διαδεδομένη. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες του τρόπου ζωής που μειώνουν ενεργά τα αποθέματα μαγνησίου του σώματος, όπως υπερβολική πίεση, η έλλειψη ύπνου ή η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, ζάχαρης και αλκοόλ.

Εκτός αυτού, πολλές φυσικές πηγές μαγνησίου μειώνονται, όπως το έδαφος, το οποίο είναι ένα αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης φυτοφαρμάκων ή της υπερ-γεωργίας. Επίσης, το μαγνήσιο που βρίσκεται φυσικά στο νερό απομακρύνεται από τα συστήματα διήθησης του νερού.

Η θάλασσα είναι όμως μια μεγάλη πηγή ιχνοστοιχείων και μαγνησίου. Όμως, ακόμα για ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στην παραλία, η διαδερμική λήψη λαδιού μαγνησίου μπορεί να είναι ο αποτελεσματικότερος και ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσουν τα επίπεδα μαγνησίου.

Έχουμε βρει κάποια ερευνητικά δεδομένα που δείχνουν ότι το λάδι μαγνησίου έχει πολλά ευεργετικά οφέλη, όπως η μείωση του στρες, η αύξηση των διαστημάτων ύπνου, ενώ μπορεί ακόμα να εξαλείψει τη πρωινή αδιαθεσία!

Αντί να πάρετε δισκία ή χάπια μαγνησίου, μπορείτε να δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το μαγνήσιο με τη μορφή του λαδιού.

Για να φτιάξετε το δικό σας λάδι μαγνησίου, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Φτιάξτε Σπιτικό Λάδι Μαγνησίου

Συστατικά:

  • ½ φλιτζάνι νιφάδες χλωριούχου μαγνησίου
  • ½ φλιτζάνι αποσταγμένο νερό
  • Ένα μπολ ή ένα φλιτζάνι για τη μέτρηση (γυάλινο)
  • Ένα γυάλινο μπουκάλι σπρέι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πλαστικό)

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε το αποσταγμένο νερό. Προκειμένου να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του μείγματος, είναι σημαντικό το νερό που θα χρησιμοποιηθεί να ειναι αποσταγμένο.
  2. Βάλτε τις νιφάδες χλωριούχου μαγνησίου στο γυάλινο μπολ και στη συνέχεια ρίξτε το βραστό νερό.
  3. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και αποθηκεύστε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μπορεί να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 6 μήνες. Τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας ώστε να θυμάστε να το χρησιμοποιήτε καθημερινά.

Πώς να Χρησιμοποιήσετε το Λάδι Μαγνησίου

Το λάδι μαγνησίου μπορεί να ψεκαστεί στα χέρια, τα πόδια  και στη κοιλιά καθημερινά. Θα νιώσετε τσούξιμο στο δέρμα τις πρώτες φορές που θα το χρησιμοποιείτε, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Θα το συνηθίσετε μετά από μερικές εφαρμογές. Αν το τσούξιμο σας ενοχλεί πάρα πολύ, μπορείτε να αραιώνεται το λάδι με λίγο περισσότερο νερό.

Αφήσετε το λάδι μαγνησίου στο δέρμα και να το ξεπλύνετε μετά από 20-30 λεπτά. Συνήθως εφαρμόζεται μετά από ένα ντους. 5 λεπτά μετά την αφαίρεση του έλαιου μαγνησίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή ο,τι άλλο επιθυμείτε για την ενυδάτωση του δέρματος σας.

Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr

Οι φτωχοί είναι πιο γενναιόδωροι από τους πλούσιους γιατί ξέρουν καλύτερα πως είναι να μην έχεις τίποτα

Παράλυτος άνδρας περπατά ξανά χάρη σε εμφύτευμα που συνδέει εγκέφαλο με νωτιαίο μυελό