in

Περήφανη όλη η Ελλάδα: «Χρυσή» η Άννα Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας

Μια νέα επιτυχία και ένα χρυσό μετάλλιο, πρόσθεσε στην συλλογή της, η Άννα Κορακάκη. Αγωνιζόμενη στο πιστόλι 25μ., η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν πρώτη στον αγώνα κατάταξης του τελικού (15 πόντοι) και συνέχισε για τον αγώνα του μεταλλίου.

Εκεί, η Άννα Κορακάκη με 27 βαθμούς πέρασε πρώτη και άφησε στη δεύτερη θέση τη Βουλγάρα αντίπαλό της Αντοανέτα Κοσταντίνοβα και πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Γερμανίδα Ντορέν Βενεκάμπ.

Το συγκινητικό μήνυμα για την Έμμα Κατζουράκη
Μια μέρα νωρίτερα η Άννα Κορακάκη έκανε και μία ανάρτηση για συγχαρητήρια προς την σκοπεύτρια Έμμα Κατζουράκη, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

«Σαν σκοπεύτρια του σταθερού στόχου, δεν έχω την ευκαιρία να παρακολουθώ από κοντά τους αγώνες του πήλινου στόχου, μιας που, πολύ σπάνια έχουμε κοινές διοργανώσεις. Με αφορμή όμως τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, συναντηθήκαμε ξανά, και σήμερα είχα τη χαρά να καμαρώσω την Εμμανουέλα από κοντά. Σε έναν τελικό για (πολύ) γερά στομάχια, κέρδισε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο στο σκητ γυναικών!

Εκείνο όμως που κάνει ακόμα πιο σπουδαία τη διάκρισή της, είναι ότι έξι σκοπεύτριες, διεκδικούσαν 1 ολυμπιακή κάρτα! Η Έμμα για πολύ λίγο δεν κέρδισε το εισιτήριο για το Παρίσι, καθώς αυτό πήγε στην πρώτη θέση στην Ιταλίδα συναθλήτριά της.

Θέλω (και δημόσια) να τη συγχαρώ από καρδιάς, καθώς επίσης και με αυτή την ευκαιρία να επισημάνω κάτι που κατάφερα σήμερα να δω πολύ καθαρά ως θεατής «απ’ έξω» (παρ’ όλο που το βιώνω στο πετσί μου χρόνια τώρα). Κάθε διάκριση είναι μοναδική και είναι συναρπαστικό το πόσο κοντά, σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι η επιτυχία από την «αποτυχία» (εντός πολλών εισαγωγικών η «αποτυχία») και ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ είναι οι παράγοντες (πέρα από τη δουλειά) που παίζουν το ρόλο τους στο να πραγματοποιηθεί αυτή ή όχι. Ιδίως στους τελικούς, στο άθλημά μας, όλα είναι πιθανά, μέχρι την τελευταία στιγμή· δεν υπάρχουν «στάνταρ» ούτε «φαβορί». Δεν κερδίζει ο καλύτερος που είναι σε κάθε αγώνα μόνος του «ο καλύτερος». Κερδίζει ο καλύτερος εκείνης της ημέρας. Γι’ αυτό, όσοι «μελετούν σκοποβολή», μπορούν να δουν, ότι, σε κάθε διοργάνωση, τα μετάλλια δεν πηγαίνουν σε έναν-δύο σκοπευτές που είναι πάντα στο βάθρο.

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι στην Έμμα· προσωπικά αισιοδοξώ ότι στο μέλλον, πέρα από μετάλλια, θα κερδίσει και την ολυμπιακή κάρτα! Στο σταθερό στόχο ήδη έχουμε «κλείσει» τις δύο ολυμπιακές συμμετοχές (που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του αγωνίσματος), στα 10μ αεροβόλο πιστόλι γυναικών, με τη Χριστίνα Μόσχη κι εμένα.

Επομένως ονειρεύομαι στο Παρίσι και με την Έμμα στον πήλινο στόχο να έχουμε ισχυρή γυναικεία παρουσία με τρεις γυναίκες σκοπεύτριες σε σταθερό & πήλινο στόχο!

Τέλος, συγχαίρω επίσης για την προσπάθειά τους και τους άνδρες στο σκητ, Μπάμπη & Νίκο, που για πολύ λίγο δε μπήκαν στον τελικό του αγωνίσματος!».

Δείτε την ανάρτηση

Ποιο ήταν το αγόρι της σοκολάτας Kinder που πληρώθηκε μόλις 150 ευρώ για τη διαφήμιση. Η φωτογραφία του αντικαταστάθηκε μετά από 32 χρόνια μόλις αποκάλυψε την ταυτότητά του

10 μεγάλες αλήθειες για τη ζωή που κανείς δεν μας είπε