in

Όλα κρύβονται στα χέρια μας: Ιαπωνική μέθοδος θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα

Το άγχος, το στρες και η πίεση – φαίνεται πως αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Ο διαλογισμός και το εσωτερικό ξεκαθάρισμα είναι κάποιοι από τους τρόπους που πολλοί προσπαθούν να απαλλαγούν από το στρες.

Δυστυχώς, λόγω του δύσκολου προγράμματος, δεν έχουμε πάντα την ευκαιρία να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από πιεστικές καταστάσεις που περνάμε.

Ευτυχώς όμως, οι Ιάπωνες έχουν μία αρχαία μέθοδο που χρησιμοποιούν για την χαλάρωση. Είναι πολύ εύκολη και χρειάζεται μόλις 5 λεπτά από τον χρόνο σας.

Το καλύτερο είναι πως μπορείτε να την κάνετε οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Δεν κοστίζει τίποτα και το μόνο που χρειάζεστε είναι τα χέρια σας για να την κάνετε.

Για να δουλέψει αποτελεσματικά η μέθοδος, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τι αντιπροσωπεύει κάθε δάχτυλο:

Ο αντίχειρας αντιπροσωπεύει τα άγχη και τις σκοτούρες:

Ο δείκτης αντιπροσωπεύει τον φόβο:

Το μεσαίο δάχτυλο τον θυμό:

Ο παράμεσος είναι για την κατά θλιψη και την μοναξιά:

Το μικρό δάχτυλο αντιπροσωπεύει το στρες και την αυτοπεποίθηση:

Το επόμενο βήμα είναι να αναγνωρίσετε το αρνητικό συναίσθημα που νιώθετε. Για παράδειγμα, αν κάτι σας ανησυχεί, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στον αντίχειρα.

Αφού έχετε αναγνωρίσει σε ποιο δάχτυλο πρέπει να επικεντρωθείτε, τυλίξτε όλα σας τα δάχτυλα του άλλου χεριού γύρω από το δάχτυλο που αντιπροσωπεύει το αρνητικό συναίσθημα.

Αφού η «ανησυχία» είναι το αρνητικό συναίσθημα του παραδείγματος, θα πρέπει να τυλίξετε όλα σας τα δάχτυλα του άλλου χεριού γύρω από τον αντίχειρα.

Κρατήστε το χέρι σας εκεί μέχρι να νιώσετε τον παλμό σας και μείνετε εκεί για άλλη δύο λεπτά περίπου. Εάν νιώθετε περισσότερα αρνητικά συναισθήματα ταυτόχρονα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα για όλα σας τα δάχτυλα.

Επίσης, αν θέλετε να ηρεμήσετε και το μυαλό σας, μπορείτε να πιέσετε ελαφρά στο κέντρο της παλάμης με τον αντίχειρα του άλλου χεριού. Κρατήστε τον για τουλάχιστον ένα λεπτό.

Η αρχαία αυτή τεχνική χαλάρωσης από την Ιαπωνία ονομάζεται “Jin Shin Iyutsu” και την υποστηρίζει και η σύγχρονη επιστήμη.

Σε μία έρευνα που έγινε πρόσφατα, αποδείχτηκε πως η πιεσοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αισιοδοξία, την ευγνωμοσύνη, το κίνητρο, την ηρεμία και την επικοινωνία ενώ μειώνει σημαντικά τον θυμό, την κακία, την κατά θλιψη, το άγχος, την πίεση από τον χρόνο και θέματα ηθικής.

Δείτε στο βίντεο μία πλήρη επίδειξη της θαυματουργής αυτής τεχνικής:

via

16 επιστημονικά πειράματα που τα παιδιά σας θα θυμούνται για πάντα.

8 σκέψεις από το μυαλό κάθε ανθρώπου που έχει πάει έστω και μια φορά γυμναστήριο.