in

Οι γιατροί νόμιζαν ότι τρελαίνεται, μέχρι που της ζήτησαν να σχεδιάσει 1 ρολόι. Ήταν Ξεκάθαρο!

Ήταν λυπηρό να βλέπεις την Susannah Cahalan να υποφέρει με αυτόν τον τρόπο.

Αυτή η νεαρή δημοσιογράφος δεν ήταν η ίδια που ήταν κάποτε, και λυπεί όλους τους γύρω της.

11471

Διαβάστε τι είπε για την κατάστασή της:

«Την μια στιγμή ήμουνα ξέρετε, υστερικά χαρούμενη, και την επόμενη στιγμή αποκαρδιωμένη. Δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματά μου.»

Η Cahalan είχε την πρώτη της κρίση όχι πολύ καιρό μετά. Μπήκε τότε στο νοσοκομείο. Η συμπεριφορά της έγινε χειρότερη, και ακόμη πιο ασταθής.

Εξηγεί επίσης:

«Κλωτσούσα και χτυπούσα τις νοσοκόμες, που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Πίστευα ξέρετε, ότι οι νοσοκόμες είχαν μετατραπεί σε ανθρώπους, και παίζανε κόλπα μαζί μου. Έβλεπα πράγματα που δεν υπήρχαν. «

289

Οι πίνακες είχαν ξαφνικά ζωή. Ψευδαισθήσεις. Η σωματική κακοποίηση συνεχίστηκε ακόμη και προς τα μέλη της οικογένειας της. Μια ατυχής ψυχική διαταραχή που επρόκειτο να οδηγήσει σε εγκλεισμό σε ίδρυμα, πίστευαν οι γιατροί.

Στη συνέχεια ήρθε ο Souhel Najjar. Ήταν ένας γιατρός που σκέφτηκε πως ίσως ήταν κάτι άλλο. Κάτι βιολογικό. Κάτι θεραπεύσιμο.374

Αποφάσισε να θέσει τη θεωρία του για το τι συνέβαινε και να κάνει ένα τεστ. Ζήτησε από τη γυναίκα να σχεδιάσει ένα ρολόι. Εκείνος τότε γνώριζε ποιο ήταν το πρόβλημα.

456

Ήταν η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου της που δεν λειτουργούσε σωστά. Δεν είχε καταστραφεί όμως. Ήταν πραγματικά μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο γιατρός εξηγεί:

«Διάρρηξη του φράγματος αίματος-εγκεφάλου, το οποίο είναι ουσιαστικά το τοίχωμα μεταξύ της περιφέρειας και του εγκεφάλου. Αποτρέπει επιβλαβείς ουσίες του αίματος να εισέλθουν στον εγκέφαλο. «

Τα σωστά φάρμακα μπορούσαν να ρυθμίσουν το ανοσοποιητικό της σύστημα και η Cahalan τελικά επανήλθε στο φυσιολογικό. Έχει τώρα μια εντελώς φυσιολογική ζωή, και κανένα μόνιμο πρόβλημα δεν της έχει μείνει.

5566

Η ίδια είπε:

«Θα μπορούσαν να μου έχουν μείνει διανοητικές αναπηρίες και να έμπαινα σε ίδρυμα για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι εδώ και είμαι πολύ ευγνώμων για το γεγονός αυτό. «

Έχει αποφασίσει να γράψει ένα βιβλίο για την δοκιμασία της και ονομάζεται «Brain on Fire«.

Ο Δρ Najjar ίδρυσε μια από τις πρώτες κλινικές στη χώρα που είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων ασθενειών του εγκεφάλου όπως αυτή που είχε η Cahalan.

Δείτε το βίντεο με την δοκιμασία της Cahalan:

Πηγή:tonwtiko.com

Γιατί οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 είναι τόσο ξεχωριστοί;

Πως θα έμοιαζαν οι Πριγκίπισσες της Disney αν ήταν μαμάδες; Κάπως έτσι… (Φωτογραφίες)