in

Ο άντρας μου έχει εpωμέvη, να του πω ότι το ξέρω;

Αγαπητή Σταυρούλα,

Είμαι παντρεμένη εδώ και δεκαεφτά χρόνια με έναν άντρα που έπινα νερό στο όνομά του. Εχουμε μία κόρη στην αρχή της εφηβείας και δύο δίδυμα αγόρια μικρότερα. Ο άντρας μου είναι πολύ ευκατάστατος οικονομικά και εγώ έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να εργάζομαι. Πρόσφατα ανακάλυψα τυχαία (και χωρίς εκείνος να το ξέρει) ότι έχει εpωμέvη μία κοπέλα που δουλεύει στην εταιρεία του. Επεσα από τα σύννεφα, δεν το περίμενα με τίποτα. Το μόνο ίσως που θα έπρεπε να με βάλει σε υποψίες είναι ότι τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν τα επαγγελματικά ταξίδια. Αλλά και πάλι πώς να το καταλάβω, όταν έχω έναν άντρα που με προσέχει, είναι τρυφερός μαζί μου, μου λέει συνέχεια πόσο τυχερός είναι που είμαστε μαζί! Εχω βρεθεί σε μία τρομακτική κατάσταση. Επέλεξα να μην του πω τίποτα μέχρι να αποφασίσω τι θέλω να κάνω. Από τη μια δε θέλω να χωρίσω γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις και στη ζωή των παιδιών μου. Από την άλλη νιώθω να με πνίγει ο θυμός κάθε φορά που τον βλέπω να ετοιμάζεται για να πάει στη δουλειά και να περιποιείται τον εαυτό του. Δεν ξέρω τι να κάνω για να περάσει όλο αυτό, μήπως το καλύτερο είναι να του μιλήσω;

Δήμητρα

Αγαπητή Δήμητρα,

Είναι πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι για τους οποίους οι άντρες απιστούν, ακόμη κι όταν φαίνονται να έχουν ευτυχισμένους γάμους. Μπορεί να είναι γιατί κάτι τους λείπει, για παράδειγμα δεν βρίσκουν ικανοποίηση πλέον στη σ ε χ ουαλική τους ζωή, είτε γιατί όντας για πολύ καιρό σε μία σχέση νιώθουν ενθουσιασμό, όταν έρχεται στη ζωή τους κάτι καινούριο. Μάλιστα, όταν βρίσκονται σε μία ηλικία που έχουν την ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση, είναι εύκολο να βρεθούν σε μία εξωσυζυγική σχέση, ενώ είχαν απλά την πρόθεση να φλερτάρουν «αθώα» με κάποια στο χώρο εργασίας.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ένας άντρας δεν παίρνει εύκολα την απόφαση να εγκαταλείψει την οικογένειά του, ιδιαίτερα αν το σπίτι του είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο αισθάνεται ασφαλής και βρίσκει ηρεμία. Και όσο η γυναίκα δεν γνωρίζει τις απιστίες, οι πιθανότητες να συνεχίσει να αισθάνεται έτσι είναι μεγάλες. Όταν όμως η σύζυγος το μάθει, όπως στην περίπτωσή σου τα πράγματα δυσκολεύουν.

Σε περίπτωση που μιλήσεις στον άντρα σου, χωρίς να έχεις ξεκαθαρίσει αν θέλεις να μείνεις μέσα σε αυτήν τη σχέση και χωρίς να έχεις διαχειριστεί το θυμό ή την απογοήτευσή σου, υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν μεταξύ σας έντονες αντιπαραθέσεις που θα έχουν επιπτώσεις στην οικογένειά σου. Ο άντρας μπορεί να νιώσει πιεσμένος να πάρει μια βιαστική απόφαση και σε αυτήν την περίπτωση παύει το σπίτι σας να είναι για εκείνον ο χώρος που νιώθει ασφαλής. Γίνεται πεδίο έντασης, αλληλοκατηγοριών και συγκρούσεων. Κι αυτό δε θα σε βοηθήσει αν θελήσεις να κρατήσεις την οικογένειά σου.
Αν πάλι σωπάσεις χωρίς να διαχειριστείς αυτά που αισθάνεσαι τώρα, καταπίνοντας την πίκρα σου υπάρχει περίπτωση να κλειστείς στον εαυτό σου, να φθείρεις όλα τα όμορφα συναισθήματα που νιώθεις για τον άντρα σου και να μείνεις παγιδευμένη μέσα σε μια σχέση που έχει χάσει το νόημά της για εσένα. Ακόμη κι αν «σώσεις» στην προκειμένη περίπτωση το γάμο σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για το μέλλον.

Για αυτό, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου μέσα στη σχέση σου. Τι πιστεύεις ότι οδήγησε τον άντρα σου στην απιστία; Μπορεί να ξεπεραστεί η αιτία; Ποια είναι τα αισθήματά σου για τον άνθρωπο αυτόν; Θα μπορούσες να τον συγχωρέσεις και να προχωρήσετε τη σχέση σας μέσα από μια διαδικασία που θα σας φέρει πιο κοντά; Η εσωτερική αυτή διεργασία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιο είναι το καλύτερο για εσένα, ποια στάση πρέπει να κρατήσεις.

Θα ήταν καλό να προσεγγίσεις έναν ειδικό, ίσως ένα σύμβουλο γάμου που θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κατανοήσεις και να διαχειριστείς τα έντονα συναισθήματα που νιώθεις. Στη συνέχεια, αν αποφασίσετε με τον άντρα σου να λύσετε το πρόβλημα θα ήταν καλό να τον συμβουλευτείτε και μαζί.
Αυτό που τελικά μπορεί να ωφελήσει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η υπομονή και η διάθεση να ξεπεραστεί η κρίση. Ο καθένας μόνος του και οι δυο μαζί ως ζευγάρι χρειάζεται να δουλέψουν πολύ και χωρίς να μπορεί κανείς να εγγυηθεί τι θα γίνει στο μέλλον. Το σίγουρο όμως είναι ότι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ανοίγονται καινούριες προοπτικές και για τους δύο είτε ως ζευγάρι, είτε χωριστά.

Πηγή: ekirikas.com

Αγόρασε μερικά κοντέινερ και δημιούργησε το σπίτι των ονείρων του. Εντυπωσιακό!

Η ζωή μου με τον καρκίνο και μετά από αυτόν