in

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο! Tι δουλειά κάνει άραγε;

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο δεν είναι ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας ούτε η Οπρα Γουίνφρι αλλά μια άγνωστη…από την Αυστραλία, η Τζίνα Ράινχαρτ. Κάποτε την ρώτησαν τι εστί ομορφιά. Κι εκείνη αναφέρθηκε στην πηγή της περιουσίας της οικογένειάς της: «Ομορφιά είναι ένα ορυχείο σιδήρου», είπε.

Όταν ο πατέρας της, Λανγκ Χάνκοκ, ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του ’50, οι εξαγωγές σιδήρου απαγορεύονταν στην Αυστραλία διότι το μέταλλο αυτό θεωρούνταν σπάνιο.

Η δισεκατομμυριούχος τονίζει ότι το ορυχείο στη δυτική Αυστραλία που έκανε την οικογένειά της πλούσια ευνόησε ολόκληρη τη χώρα και εκφράζει την πικρία ότι αυτό δεν της έχει αναγνωριστεί επαρκώς.

Η 58χρονη Ράινχαρτ έχει προσωπική περιουσία άνω των 24 δισ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια ανέβηκε από πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας σε πλουσιότερη της Ασίας και στη συνέχεια του κόσμου _ σύμφωνα με το αυστραλέζικο οικονομικό περιοδικό «BRW» και τον Citigroup που προέβλεψε ότι σύντομα θα φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, με περιουσία άνω των 81 δισ. ευρώ στο όνομά της.

Η Ράινχαρτ κερδίζει σχεδόν 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Απεχθάνεται να την αποκαλούν «κληρονόμο ορυχείων» διότι θεωρεί εαυτόν αυτοδημιούργητη επιχειρηματία επειδή άλλαξε εκ βάθρων την εταιρεία μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1992.
Η Hancock Prospecting είναι ουσιαστικά ολόκληρη η ζωή της. Εχει ελάχιστα ενδιαφέροντα πέραν αυτής. Δεν την προσελκύει η τέχνη, τα άλογα κούρσας και τα ιδιωτικά αεροπλάνα όπως άλλους πλούσιους. Είναι διαθέσιμη για την εταιρεία της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εριστική, εμπλέκεται σε καβγάδες που μένουν παροιμιώδεις _ όπως με τον πατέρα της, τον συνέταιρό του, τον πρώτο της σύζυγο, την φιλιππινέζα θετή μητέρα της και τρία από τα τέσσερα παιδιά της. Δικομανής, πολλοί από τους καβγάδες της καταλήγουν στο δικαστήριο.

Όπως και ο πατέρας της, που καταφερόταν άσχημα εναντίον των περιβαλλοντιστών αποκαλώντας τους «οικο-τρελούς», η Ράινχαρτ κινείται μεταξύ συντηρητισμού και φιλελευθερισμού ενώ αρνείται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή. Ηρωίδα της είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ με την οποία συνέφαγε το 1977. Υστερα από εκείνο το γεύμα, η νεαρή τότε Τζίνα άρχισε να ντύνεται περισσότερο σαν επιχειρηματίας και να βάφεται ενώ άλλαξε και χτένισμα.

Άλλος ήρωάς της είναι ο οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς. Ενας από τους λόγους που την έκαναν να μεγαλώσει τα παιδιά της στις ΗΠΑ _ εκτός από τον γάμο της με τον απόφοιτο του Χάρβαρντ Φρανκ Ράινχαρτ _ ήταν, όπως έχει εκμυστηρευτεί η ίδια, η ελπίδα μήπως κάποτε έχουν καθηγητή τον Φρίντμαν.

Η Ράινχαρτ ήρθε σε αντίθεση με την Εργατική κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν από δύο χρόνια, όταν σχεδιαζόταν η επιβολή υψηλού φόρου στα κέρδη από ορυχεία. Αυτό της έδωσε την αφορμή να βγει από το παρασκήνιο, όπου της αρέσει να κινείται, για να ηγηθεί διαμαρτυριών εναντίον του φόρου.

Ο ακτιβισμός της υπέρ των δισεκατομμυριούχων έδωσε τροφή σε γελοιογραφίες και καρικατούρες. Εντός εβδομάδων όμως, ο τότε πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και αντικαταστάθηκε από την Τζούλια Γκίλαρντ που αμέσως ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί στο θέμα της υψηλής φορολόγησης των ορυχείων.

Nα γιατί πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε την συχνότητα στην μουσική που ακούτε.

25 αποδείξεις ότι το μακιγιάζ κάνει τελικά θαύματα!