in

Έξοδος Με Το… Ρολόι! Σενάριο Για Χρονικό Περιορισμό Στις Μετακινήσεις

Αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση μετά τις παραβάσεις του μέτρου και τις… τουλάχιστον αστείες δικαιολογίες. Τα τρία σημάδια που “δείχνουν” παράταση των περιοριστικών μέτρων.

«Αν δεν έβγαινα θα σκότωνα τη γυναικά μου», «εξουσιοδοτώ τον εαυτό μου να πάει βόλτα», «πάω σε πάρτυ φίλου που έχει γενέθλια», «έσπασαν τα υδραυλικά στο εξοχικό». Την ώρα που οι περισσότεροι συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών του ΕΟΔΥ και μένουν σπίτι για να περιοριστεί τη εξάπλωση του κορονοϊού, κάποιοι άλλοι βρίσκουν από αστείες έως εξοργιστικά γελοίες δικαιολογίες για να «σπάσουν» την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Γι’ αυτό και όπως φαίνεται η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει χρονικό περιορισμό στις εξόδους από το σπίτι. Το άφησε να εννοηθεί κατά την ενημέρωση της Δευτέρας ο Νίκος Χαρδαλιάς, το είπε πιο ξεκάθαρα ο Στέλιος Πέτσας.

Η κυβέρνηση εξετάζει την αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τα σπίτια τους τους, είπε, την Τρίτη (31.03.2020) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

«Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα» είπε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Τα τρία… σημάδια για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Τρία σημεία φαίνεται ξεκάθαρα πως συνηγορούν στην εκτίμηση πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραταθεί και πέραν της ερχόμενης Δευτέρας, όταν και τυπικά συμπληρώνονται οι δύο εβδομάδες από την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο.

Πρώτον, η εκτίμηση που διατύπωσε ο Στέλιος Πέτσας ότι «το φετινό Πάσχα θα είναι αλλιώς», υπονοώντας πρόσθετα μέτρα για την απαγόρευση εξόδου, καθώς εξήγησε ότι «δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε αρνιά στις αυλές μας και δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας». Ειδικά για το τελευταίο, υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο εκδόθηκε απόφαση με την οποία οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί έως τις 11 Απριλίου – δηλαδή έως το Σάββατο του Λαζάρου.

Έτσι, εξετάζεται το ενδεχόμενο από την Κυριακή των Βαΐων και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι λειτουργίες να διεξάγονται κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, ήτοι δίχως την παρουσία πιστών. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να κινηθεί και το σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου που θα διατυπωθεί επισήμως αύριο, μετά την επικείμενη συνεδρίασή της.

Δεύτερον, το ρευστόν του πράγματος σε ό,τι αφορά το χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων. Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση. Από το υπουργείο Παιδείας διαμηνύεται πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και η τελική απόφαση συναρτάται με την κατάληξη του σχολικού έτους. Ορατό, δηλαδή, είναι ακόμη και το σενάριο τα σχολεία να μην ανοίξουν ξανά και οι εξετάσεις να διεξαχθούν τον Ιούνιο με την ύλη που έχει διδαχθεί έως το σημείο της διακοπής των μαθημάτων.

Τρίτον, η πρόβλεψη να καλύψει το οικονομικό πακέτο που παρουσιάστηκε χθες για επιχειρήσεις και εργαζομένους και το Μάιο. Όπως έχει γράψει το newsit.gr, ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το πλέον αισιόδοξο σενάριο της άρσης των περιοριστικών μέτρων αμέσως μετά το Πάσχα ή το αργότερο την Πρωτομαγιά, η οικονομική δραστηριότητα και η κανονικότητα στη λειτουργία των καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων θα επανέλθει σταδιακά εντός του Μαΐου και όχι άμεσα.

Πηγή: newsit.gr

Κορωνοϊός: Γιατί το τσιγάρο είναι ο πιο εύκολος τρόπος μετάδοσης – Τι συμβαίνει με τους παθητικούς καπνιστές

Σωτήρης Τσιόδρας: «Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δεν θα εξαφανίσουν τον κορονοϊό, αυτό είναι σίγουρο»