in

Δώρισε το συκώτι του για να σώσει μια άγνωστη και εκείνη του χάρισε μια ολόκληρη ζωή

Αληθινή ιστορία: Όταν ο Κρίστοφερ Ντέμπσεϊ προσφέρθηκε να δωρίσει το μισό συκώτι του σε μια ασθενή, αν και γνώριζε ότι θα της σώσει την ζωή, δεν φανταζόταν ποτέ ότι στο μέλλον αυτή η γυναίκα θα γινόταν σύζυγος του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 38χρονος Κρίστοφερ άκουσε έναν συνάδελφο του στην δουλειά του στο Φράνκφορτ, ένα χωριό νότια του Σικάγο να μιλά για μια ξαδέρφη του που έπρεπε επειγόντως να κάνει μεταμόσχευση ήπατος.

Η κοπέλα μπαινόβγαινε δύο χρόνια στα νοσοκομεία και οι γιατροί της έδιναν 50% πιθανότητες επιβίωσης για άλλους δύο μήνες, αν δεν έβρισκε μόσχευμα. Στην προσπάθεια της να βρει δωρητή και όντας πολύ απογοητευμένη, καθώς η σχετική λίστα αναμονής ξεπερνούσε τους 119.000 ασθενείς, εμφανίστηκε ως εκ θαύματος ο Κρίστοφερ!

«Σκέφτηκα ότι θα ήθελα να βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου σε μια παρόμοια κατάσταση», δήλωσε στο BBC.

Μια τρυφερή ιστορία μεταμόσχευσης που κατέληξε σε γάμο
Έτσι πήγε και υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ, διαπιστώνοντας ότι ήταν απολύτως συμβατός με την ασθενή. Η πρώτη φορά που μίλησαν ήταν όταν τηλεφώνησε στη Χέδερ για να της ανακοινώσει ότι αυτός θα της δώριζε το μισό συκώτι του στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015.

Όπως ήταν λογικό, η κοπέλα και η οικογένεια της ξέσπασαν σε δάκρυα, για το θείο δώρο που τους είχε γίνει!

Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν της μεταμόσχευσης οι δυο τους άρχισαν να περνούν ολοένα και περισσότερες ώρες μαζί, καθώς ο Κρίστοφερ κι η λέσχη μοτοσικλετιστών, της οποίας είναι μέλος, έκαναν εκστρατεία για τη συγκέντρωση πόρων για φιλανθρωπικό σκοπό. «Βγαίναμε μαζί κάνοντας έρανο κι άρχισα να σκέφτομαι ότι είναι πραγματικά καλό κορίτσι κι ότι πρέπει να τη γνωρίσω καλύτερα.»

Όταν ήρθε η ώρα να μπουν στο χειρουργείο της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ιλινόι στις 16 Μαρτίου, είχαν ήδη βγει κάνα-δυο ραντεβού, αλλά επισημοποίησαν τη σχέση τους μετά την επέμβαση. «Ήμουν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Είχα κάποια νευρικότητα -πάντα υπάρχει η πιθανότητα να στραβώσει κάτι- αλλά ουδέποτε σκέφθηκα να κάνω πίσω…», είπε ο 38χρονος.

Λίγο καιρό αργότερα βγήκαν μια βόλτα με άμαξα στο Σικάγο κι εκεί ο Κρίστοφερ έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. 19 μήνες μετά τη μεταμόσχευση αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης.

«Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν μου είχε περάσει απ’ το μυαλό ότι θα την παντρευόμουν όταν δέχθηκα να μετάσχω σ’ όλο αυτό. Είναι απίστευτο…», είπε πανευτυχής ο Κρίστοφερ κρατώντας στην αγκαλιά του τον έρωτα της ζωής του…

«Η συγκίνηση στο γάμο δεν περιγράφεται, ιδίως από την πλευρά της Χέδερ και της οικογένειάς της. Από την άλλη εγώ ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγα σε γάμο όταν συμφωνούσα να δωρίσω το μισό μου συκώτι. Είναι απίθανο!».

Δείτε το βίντεο

 

Το Παλίμψηστο του Γαληνού: Πώς οι αρχαίοι Έλληνες θεράπευαν τις ασθένειες

Ξέρετε γιατί οι γυναίκες διεκδικούν τον άντρα κάποια άλλης;;