in

Αυτό το Έλαιο απομακρύνει το ουρικό οξύ από το αίμα, διώχνει το άγχος και σταματά την επιθυμία για αλκοόλ και τσιγάρο

Τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Σήμερα, στο προσκήνιο βρίσκονται το τζίντζερ,το πιπέρι καγιέν και η κουρκούμη χάρη στις αξιοσημείωτες ιδιότητες τους. Εκτός από όλα αυτά τα μπαχαρικά υπάρχει και ένα εκπληκτικό μπαχαρικό το μαύρο πιπέρι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους.

Στις μέρες μας οι επιστήμονες φαίνεται να παραμελούν τη χρήση αυτού του μπαχαρικού, παρά το γεγονός ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Το μαύρο πιπέρι είναι ένα αρχαίο μπαχαρικό που συχνά αποτελούσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης έχοντας την αξία νομίσματος.

Το μαύρο πιπέρι σαν μπαχαρικό είναι εξαιρετικά υγιές και ευεργετικό για όλο το σώμα. Ωστόσο το έλαιο του μαύρου πιπεριού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία.

Χρήσεις αιθέριου ελαίου μαύρο πιπεριού και τα πλεονεκτήματά του

Το μαύρο πιπέρι ενσωματώνει μια μυριάδα ιδιοτήτων,καθώς είναι αντιβακτηριακό, αντισπασμωδικό , αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό, καθαρτικό, αποχρεμπτικό, διουρητικό , διεγερτικό, εφιδρωτικό, αντιπυρετικό, και πολλά άλλα.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του

Το μαύρο πιπέρι έχει άφθονες εξαιρετικά ευεργετικές ενώσεις που εμποδίζουν την εξάπλωση των ελευθέρων ριζών. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί το σώμα υγιές και ασφαλές από τυχόν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές διαταραχές, ηπατική βλάβη και καρκίνο.

Αφαιρεί την ρινική βλέννα και το φλέγμα που υπάρχει μέσα στους πνεύμονες.

Νευρολογικές υγεία

Το μαύρο πιπέρι έχει στο περιεχόμενό του, την ένωση πιπερίνη, η οποία προστατεύει τον εγκέφαλο από οποιαδήποτε ζημιά και διατηρεί τη χωρητικότητα της μνήμης του στο έπακρο.

Καταπραΰνει τα θέματα στομάχου

Όταν το μαύρο πιπέρι καταπίνεται πυροδοτεί έκκριση υδροχλωρικού οξέος στο έντερο, χάρη στο οποίο μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες όπως κολικούς , δυσκοιλιότητα, και διάρροια. Ομοίως, το μαύρο πιπέρι έχει τη δυνατότητα να μειώσει την εμφάνιση αερίων, και υποκινεί την υγιή ούρηση και την δραστηριότητα εφίδρωσης , κάνοντας τις τοξίνες να απομακρύνονται από το σώμα πιο γρήγορα.

Βελτιώνει την αναπνοή

Αυτό το αξιοσημείωτο μπαχαρικό μπορεί να αυξήσει την απόδοση των αεραγωγών και να βοηθήσει με τη ρινική συμφόρηση και την ιγμορίτιδα. Αφαιρεί την ρινική βλέννα και το φλέγμα που υπάρχει μέσα στους πνεύμονες.

Καταστρέφει βακτήρια

Προμηθεύει τον οργανισμό με αντιβακτηριακές ιδιότητες που έχουν την ικανότητα να μειώνουν την φλεγμονή που προκαλείται από τα τσιμπήματα εντόμων. Επιπλέον, ελαχιστοποιεί την επέκταση των αρτηριών και ταυτόχρονα τις καθαρίζει από τις τοξίνες.

Διεγείρει την απώλεια βάρους

Το μαύρο πιπέρι χωρίς δυσκολία διαλύει τα λιποκύτταρα που έχουν κολλήσει στο σώμα και βοηθά το σώμα να απαλλαγεί εύκολα από αυτά.

Υγεία του δέρματος

Αν πάσχετε από λεύκη, η οποία είναι μια κατάσταση του δέρματος που εκδηλώνεται με την εμφάνιση μπαλωμάτων λευκού δέρματος λόγω αποχρωματισμού, το μαύρο πιπέρι μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την εκδήλωση της και ακόμα να προλάβει την εμφάνιση αυτής της πάθησης.

Το έλαιο μαύρου πιπεριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από το στόμα τοπικώς, ή μέσω εισπνοής.

Λήψη του από το στόμα

Το μαύρο πιπέρι είναι το κοινό μπαχαρικό που προστίθεται σε πολλά πιάτα, και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτεί τον οργανισμό με sesquiterpenes, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βελτιώνει τη διαδικασία ούρησης και την εφίδρωση , βοηθώντας στην διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος.

Ομοίως, αυτό το έλαιο έχει την ικανότητα να διεγείρει την έκκριση χολής, βελτιώνοντας έτσι ιδιαίτερα την διαδικασία της πέψης.

Τοπική χρήση

Το έλαιο μαύρου πιπεριού έχει την ικανότητα να καταπραΰνει τους μυς και να αποτρέπει κράμπες. Το σώμα δέχεται τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του, και το αυρικό οξύ αφαιρείται από το σώμα.

Βοηθά επίσης τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, και ρευματισμούς.

Εισπνοή

Με την εισπνοή του ελαίου μαύρου πιπεριού, το σώμα ηρεμεί. Ο συνδυασμός αυτού του ελαίου με λεβάντα και έλαιο κέδρου, μπορεί να κάνει τους καπνιστές να μειώσουν την επιθυμία τους για κάπνισμα.

Πηγή: daddy-cool.gr

Ιός έρπητα ζωστήρα: Πώς συνδέεται με τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Wi-Fi: Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει αργά και ΧΩΡΙΣ να το καταλαβαίνουμε. ΔΕΙΤΕ τι μας κάνει…