in

8 Σημάδια-Καμπανάκι που δείχνουν πως ΔΕΝ Πίνουμε αρκετό Νερό. Το 5ο είναι το πιο Χαρακτηριστικό!

Η ζωή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς νερό. Κάθε ζωντανός οργανισμός το χρειάζεται. Βοηθάει το σώμα να λειτουργήσει σωστά, αλλά να θυμάστε πως πρέπει να είναι στην πραγματική του μορφή για να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Όταν το σώμα είναι καλά ενυδατωμένο, η θερμοκρασία παραμένει ρυθμισμένη και η διαδικασία της πέψης γίνεται πολύ καλύτερα.

Το φρέσκο νερό καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και αναπληρώνει τα υγρά του σώματος. Εκτός από αυτό, το νερό είναι ένας πολύ σημαντικός καταλύτης για τις περισσότερες από τις λειτουργίες του σώματος.

Οι χυμοί, το τσάι, τα ενεργειακά ποτά και ο καφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν υποκατάστατα. Είναι σίγουρα υγρά, αλλά δεν είναι το ίδιο με το νερό, ειδικά όσα ποτά περιέχουν καφεΐνη, η οποία στην ουσία αφυδατώνει το σώμα.

Το σώμα έχει τον τρόπο του να μας λέει πως κάτι δεν πάει καλά. Όπως αυτά τα 8 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούμε:

1. Συχνότητα ούρησης.

Ένας υγιής οργανισμός ουρεί περίπου 6-7 φορές τη μέρα. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αφού δεν πίνουν όλοι τις ίδιες ποσότητες σε νερό.

Εάν ουρείτε 2-3 φορές τη μέρα, καλό θα ήταν να αρχίσετε να πίνετε περισσότερο νερό. Η έλλειψη νερού μπορέι να επηρεάσει τα νεφρά και να δυσκολέψει πολύ τη δουλειά τους.

2. Ξηρό δέρμα

Το δέρμα μας πρέπει να είναι ενυδατωμένο για να λειτουργεί σωστά. Να πίνετε αρκετό νερό για να το διατηρείτε αρκετά ενυδατωμένο. Εάν χρησιμοποιείτε πολλές κρέμες αλλά δεν βλέπετε το αποτέλεσμα που θα θέλατε, τότε χρειάζεστε περισσότερο νερό.

3. Πονοκέφαλοι

Ο αφυδάτωση είναι μία από τις κύριες αιτίες για πονοκεφάλους. Ένας πονοκέφαλος που οφείλεται σε αφυδάτωση διαφέρει πολύ από έναν κοινό πονοκέφαλο. Πώς να καταλάβετε τη διαφορά; Οι πονοκέφαλοι που οφείλονται στην αφυδάτωση γίνονται όλο και πιο έντονοι καθώς κινείστε, ανεβαίνετε σκάλες ή κάνετε κάποια έντονη δραστηριότητα.

Εάν καταλάβετε ότι έχετε έναν τέτοιο πονοκέφαλο, καλό θα είναι να πείτε γρήγορα νερό. Να προσέχετε όμως να μην το πίνετε πολύ γρήγορα.

4. Ξηρό στόμα

Η έλλειψη σάλιου οδηγεί στην ξηροστομία. Εάν το στόμα σας είναι στεγνό, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για φθορές στα δόντια και το λαιμό σας. Εάν το στόμα σας στεγνώνει εύκολα, καλό θα ήταν να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

5. Χρώμα των ούρων

Το χρώμα των ούρων γίνεται πολύ σκούρο όταν υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νερό. Εάν παρατηρήσετε ένα πολύ σκούρο χρώμα, καλό θα ήταν να πιείτε αμέσως νερό. Καλό θα ήταν να μην πίνετε βέβαια πολύ μεγάλες ποσότητες νερού, γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Πιείτε αρκετό νερό και δώστε του το χρόνο να πάει σε όλα τα όργανα που το χρειάζονται.

6. Πείνα

Πεινάτε συχνά παρόλο που μόλις φάγατε; Είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο να μπερδεύουμε την πείνα με την δίψα. Αντί να πάρετε κάποιο σνακ, πιείτε ένα ποτήρι νερό. Το πιθανότερο είναι να χορτάσετε, γιατί στην ουσία ποτέ δεν πεινούσατε.

7. Ζαλάδα

Αυτό είναι άλλο ένα σημάδι πως το σώμα έχει αφυδατωθεί σε μεγάλο βαθμό και χρειάζεται γρήγορα νερό.

8. Συμπτώματα χρόνιας αφυδάτωσης

Η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να εκδηλωθεί με πολλά ξεκάθαρα συμπτώματα. Τα περισσότερα όμως τα παραβλέπουμε, μέχρι που η κατάσταση έχει χειροτερέψει πολύ.

Δείτε τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της χρόνια αφυδάτωσης:

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Πρόωρη γήρανση
Σύγχυση / Άγχος
Αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης
Δυσκοιλιότητα / Καούρες

Credit: healthyfoodhouse.com

Εκπληκτική Λεύκανση Δοντιών με Ένα μόνο Συστατικό που Έχουμε όλοι στο Ντουλάπι μας!

Προλάβετε την οστεοπόρωση με σωστή διατροφή