in

8 Μυστικές Μέθοδοι για να Καταπολεμήσετε Φυσικά την Ισχιαλγία ΧΩΡΙΣ Φάρμακα και Χημικά!

Το ισχιακό νεύρο είναι από τα μεγαλύτερα στο σώμα, ξεκινώντας από το χαμηλότερο μέρος της σπονδυλικής στήλης, διέρχεται από την περιοχή των γλουτών και τελειώνει στο κάτω άκρο του ποδιού.

Η θέση του το καθιστά υπεύθυνο για τη δύναμη, την αίσθηση και την κίνηση των ποδιών.

Η ισχιαλγία είναι ένα κοινό πρόβλημα, που εκδηλώνεται με πόνο, μυρμήγκιασμα, αδυναμία και μούδιασμα των κάτω άκρων και λόγω αυτών των συμπτωμάτων, μπορεί συχνά να εκληφθεί ως κράμπες στα πόδια ή χαμηλότερο πόνο στην πλάτη.

Κατά καιρούς, μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα και ήπιο πόνο, αλλά μερικές φορές προκαλεί σχεδόν αφόρητο αίσθημα καύσου στη μία πλευρά του σώματος.

Η προκύπτουσα δυσφορία και ο πόνος συνήθως αναγκάζουν τους ανθρώπους να μείνουν στο κρεβάτι και συνήθως οι ασθενείς χρησιμοποιούν φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, όπως η ιβουπροφαίνη.

Έρευνες έχουν καταλήξει ότι ακόμα και το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα σε κάποιο σημείο στη ζωή τους, κι έτσι, θα σας αποκαλύψουμε 8 φυσικούς τρόπους για να ανακουφίσετε τον πόνο της ισχιαλγίας και για να θεραπεύσετε την φλεγμονή.

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια εναλλακτική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, με σκοπό να βοηθήσει τη λειτουργία των νεύρων και να ενισχύσει την ενέργεια.
Η ανακούφιση αυτής της πρακτικής είναι αισθητή ακόμη και μετά την πρώτη θεραπεία, αλλά μερικές συνεδρίες μπορούν να κάνει θαύματα για τον πόνο. Σήμερα, ο βελονισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικός στην περίπτωση των ημικρανιών, του άγχους καθώς επίσης και στην διακοπή του καπνίσματος.

Χειροπρακτική

Η χειροπρακτική μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, καθώς μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, να προάγει της επούλωσης, να αντιμετωπίσει την φλεγμονή και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κινητικότητας.

Παγοκύστες

Οι παγοκύστες μπορούν να ανακουφίσουν άμεσα την ισχιαλγία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα απλό πακέτο με κατεψυγμένα μπιζέλια τυλιγμένο σε μια πετσέτα και να το τοποθετήστε απευθείας στην επώδυνη περιοχή. Αφήστε το για 20 λεπτά κάθε 3 ώρες και ο πόνος θα εξαφανιστεί.

Εναλλασσόμενες θερμοκρασίες

Οι παγοκύστες παρέχουν σίγουρα μια άμεση ανακούφιση, αλλά δεν μπορούν να κάνουν βοηθήσουν στη θεραπεία της φλεγμονής και το ισχιακό νεύρο είναι βαθιά στο σώμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εφαρμόσετε μία ζεστή κομπρέσα αμέσως μετά την παγοκύστη, ή μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.

Η εναλλαγή των θερμοκρασιών θα τονώσει τη ροή της κυκλοφορίας και ως εκ τούτου θα βοηθήσει στη θεραπεία της φλεγμονής. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε κάποια αιθέρια έλαια, βότανα, ή άλατα Epsom στο μπάνιο σας.

Ήπια Γιόγκα

Ακόμα κι αν κάθε κίνηση μπορεί να είναι επώδυνη, θα πρέπει να γυμνάζεστε προκειμένου να επιταχύνετε την επούλωση. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε ήπιες ασκήσεις γιόγκα. Με αυτόν τον τρόπο, θα βελτιώσετε την κινητικότητά σας, θα ενισχύσετε τους μυς στο πίσω μέρος και θα αυξήσετε τη ροή του αίματος.

Μασάζ

Το μασάζ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του πόνου, των μυϊκών σπασμών και του μουδιάσματος στα πόδια.

Βότανα και Έλαια

Πολυάριθμα φυσικά βότανα μπορούν να προσφέρούν πολλά οφέλη. Αυτά τα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έλαια, κάψουλες, βάμματα, τσάι ή και αλοιφές.

Ωστόσο, προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φυσικά βότανα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, προκειμένου να ελεγχθεί εάν προκαλούν παρεμβολές σε ορισμένα φάρμακα που παίρνετε.

Ύπνος

Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά, προκειμένου να χαλαρώσουν οι μύες και το σώμα και να ενισχύσετε και να ξαναχτίσετε τα νεύρα.

via

Άρης Σερβετάλης: «Αν ήταν να κοινωνώ με πλαστικά κουταλάκια, θα έβαζα και την Θεία Κοινωνία κατάψυξη»

Χαρδαλιάς: «Απαγορεύεται η επιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα»