in

7 σημαντικά πράγματα που μαρτυρούν τα χέρια για την υγεία μας

Ένας στους 10 ανθρώπους στον κόσμο, έχει νιώσει μουδιασμένα τα δάχτυλα ή ακόμη και όλο το χέρι του. Αυτή η αίσθηση μπορεί να είναι προσωρινή, αποτέλεσμα απλής κόπωσης ή σημάδι ενός πιο σοβαρού προβλήματος υγείας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τα σημάδια που στέλνει το σώμα σας.

Κούραση και εξάντληση

Πώς εκδηλώνονται: Όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα και τοποθετείτε τους καρπούς σε άβολες στάσεις, αυξάνεται η πίεση στα νεύρα που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό οδηγεί σε ένα αίσθημα καύσου στην επιφάνεια των δακτύλων.

Τι να κάνετε: Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά και γενικά να ξεκουράζεστε. Επίσης, απολαύστε ένα μασάζ.

Έλλειψη βιταμινών

Πώς εκδηλώνεται: Η έλλειψη ορισμένων βιταμινών (όπως βιταμίνης Ε, Β1, Β6, και Β12) μπορεί συχνά να προκαλέσει αίσθημα καύσου στα δάκτυλα του αριστερού χεριού ή στο αριστερό πόδι.

Τι να κάνετε: Προσπαθήστε για την αποκατάσταση της ισορροπίας των βιταμινών στο σώμα σας. Αξίζει να μιλήσετε με έναν ειδικό για να καθορίσει τη σωστή δόση που χρειάζεστε. Η υπερβολική ποσότητα βιταμινών, έχει αρνητικές παρενέργειες.

Πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη

Πώς εκδηλώνεται: Τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, μπορούν να γίνουν αισθητά από το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης και της ζημιάς που έχουν υποστεί τα νεύρα.

Τι να κάνετε: Τεντώστε την πλάτη σας όσο το δυνατόν συχνότερα. Προσπαθήστε να κάνετε γιόγκα, γυμναστική ή κολύμβηση. Αποφύγετε το να κάθεστε για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Πώς εκδηλώνεται: Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, συχνά εκφράζεται μέσω του αντίχειρα, του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου. Λόγω ορισμένων ενεργειών που επαναλαμβάνονται ως μέρος της εργασίας ή του τρόπου ζωής, οι τένοντες μπορεί να πρήζονται, προκαλώντας μούδιασμα στο χέρι.

Τι να κάνετε: Η απλή γυμναστική και το τέντωμα των αρθρώσεων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα.

Προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος

Πώς εκδηλώνονται: Το μούδιασμα στα άκρα των δαχτύλων του δεξιού χεριού, μπορεί να προκύψει λόγω της πίεσης στην επιφάνεια των νεύρων, από τραύμα στο χέρι ή στην άρθρωση του ώμου. Το μυρμήγκιασμα στο δεξί χέρι, μπορεί επίσης να προκαλείται από ορισμένες καρδιαγγειακές ασθένειες, οι οποίες έχουν επίδραση στη ροή του αίματος προς τα άκρα.

Τι να κάνετε: Πηγαίνετε για βόλτες με μέτριο ρυθμό ή κάντε γυμναστική για τη βελτίωση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων στα άκρα σας. Τα πιο σοβαρά προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος, απαιτούν την παρέμβαση γιατρών.

Νόσος Buerger ή αποφρακτική θρομβαγγειΐτιδα

Πώς εκδηλώνεται: Αυτή η ασθένεια επηρεάζει κυρίως τους καπνιστές. Η ροή του αίματος διαταράσσεται από τη συνεχή πρόσληψη της νικοτίνης, που με τη σειρά της οδηγεί σε έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό. Αυτό προκαλεί μούδιασμα πρώτα στα δάχτυλα και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον βραχίονα.

Τι να κάνετε: Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να θεραπεύσετε αυτή την ασθένεια εντελώς. Το να σταματήσετε τις βλαβερές συνήθειες είναι ένα πρώτο βήμα.

Διαβήτης

Πώς εκδηλώνεται: Ένα από τα πρώτα σημάδια του διαβήτη είναι ένα αίσθημα καύσου από τα πόδια ως κάποια σημεία των χεριών. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μειωμένης ροής αίματος σε ορισμένες περιοχές και λόγω βλάβης στις νευρικές απολήξεις και ίνες.

Τι να κάνετε: Ο διαβήτης τύπου 1 αντιμετωπίζεται με τη βοήθεια ενέσεων ινσουλίνης. Ο διαβήτης τύπου 2, συχνά συνδέεται με την κακή διατροφή. Μια εξέταση αίματος και οι ιατρικές συμβουλές, είναι σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι γυναίκες εpωτεύονται το μυαλό πριν δοθούν ολοκληρωτικά

5 Τρόποι για να θεραπευτείτε από ένα δύσκολο παρελθόν