in

7 μυστικές τεχνικές για καλή ξεκούραση χωρίς πολλές ώρες ύπνου

Μυστικές τεχνικές ξεκούρασης: Πρόκειται για τεχνικές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν σημαντικά ως προς τον ύπνο και την ξεκούρασή σας.

Πιο συγκεκριμένα, θεωρούνται ιδανικές για ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να κοιμούνται καθημερινά πολλές ώρες. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική λίστα, με τις τεχνικές.

Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν οκτώ μυστικές τεχνικές ξεκούρασης
– Ο ύπνος των προγόνων μας – 6 ώρες: Τύπος ύπνου: 4 ώρες (πρώτη φάση) + 2 ώρες (δεύτερη φάση) = 6 ώρες. Οι πρόγονοί μας, κοιμόντουσαν σε 2 φάσεις χωρισμένες από μια περίοδο αφύπνισης. Αυτή η περίοδος θεωρήθηκε ειδικός χρόνος και χρησιμοποιήθηκε για πνευματική πρακτική, σκέψη και ανάγνωση. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον πολυφασικό ύπνο αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, αυτή είναι η μέθοδος που προτείνουμε. Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η πιο άνετη επιλογή και μπορεί να συμπληρωθεί με 30 λεπτά ύπνου για προσαρμογή.

– «Dymaxion» – 2 ώρες: Τύπος ύπνου: 4 30 λεπτά κάθε 6 ώρες = 2 ώρες. Ο Buckminster Fuller, βρήκε την πιο αποτελεσματική τεχνική ύπνου που αποτελείται από 30 λεπτά ύπνου 4 φορές την ημέρα κάθε 6 ώρες. Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε πιο ενεργητικός. Μετά από 2 χρόνια αυτού του χρονοδιαγράμματος, ο διάσημος εφευρέτης εξετάστηκε από τους γιατρούς και δήλωσε ότι βρίσκεται σε τέλεια υγεία. Αυτός είναι ο πιο ακραίος κύκλος ύπνου.

Κι άλλες μυστικές τεχνικές ξεκούρασης

«Superhuman» – 2 ώρες: Τύπος ύπνου: 6 20 λεπτά κάθε 4 ώρες = 2 ώρες. Για πολλούς, αυτή είναι μια αποτελεσματική και βολική τεχνική ύπνου. Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα: δεν μπορείτε να σπάσετε το πρόγραμμα και να παραλείψετε έστω και μία περίοδο ύπνου, διαφορετικά θα νιώσετε υπνηλία και κόπωση. Αυτή η μέθοδος είναι ένα δημιουργικό μυστικό του Leonardo da Vinci και του Salvador Dali. Ο Dali τοποθετούσε ένα μεταλλικό δίσκο κοντά στο κρεβάτι του, όπου καθόταν με ένα κουτάλι στο χέρι του. Όταν έπεφτε το κουτάλι, ο καλλιτέχνης ξυπνούσε από τον ήχο. Αυτή η ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης του έδινε νέες ιδέες.

«Siesta» – 6,5 ώρες: Τύπος ύπνου: 5 ώρες τη νύχτα + 1,5 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας = 6,5 ώρες. Ο Winston Churchill, ένας από τους μεγαλύτερους Βρετανούς, τήρησε αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πήγαινε στο κρεβάτι στις 3 το πρωί, ξυπνούσε στις 8 και στη συνέχεια κοιμόταν μία ώρα περίπου το απόγευμα. «Πρέπει να κοιμάστε κάποια στιγμή ανάμεσα στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο. Να βγάζετε τα ρούχα σας πριν πέσετε στο κρεβάτι».

Επιπλέον, μυστικές τεχνικές ξεκούρασης
«Tesla» – 2 ώρες 20 λεπτά: Τύπος ύπνου: 2 ώρες τη νύχτα + 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας = 2 ώρες 20 λεπτά Ο εξαιρετικός φυσικός και εφευρέτης Nikola Tesla, κοιμόταν μόνο 2 ή 3 ώρες την ημέρα. Μπορούσε να εργάζεται όλη τη νύχτα, αλλά συχνά χρησιμοποιούσε αυτή την τεχνική ύπνου, που αργότερα πήρε το όνομά του.

«Everyman» – 2,5 ώρες: Τύπος ύπνου: 2,5 ώρες τη νύχτα + 3 20 λεπτά ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιστήμονες μελέτησαν τον ύπνο των μωρών, των ηλικιωμένων και των ζώων. Οι ελέφαντες για παράδειγμα, τηρούν ένα πρόγραμμα γνωστό ως «Everyman» και κοιμούνται κατά μέσο όρο 2 ώρες την ημέρα: 1 ώρα τη νύχτα και στη συνέχεια 3 ή 4 15 λεπτά ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει να υπάρχουν ίσα διαστήματα μεταξύ των περιόδων σύντομου ύπνου. Αυτό το πρόγραμμα θεωρείται το πιο ευέλικτο και προσαρμόσιμο. Εκτός αυτού, ο σύντομος ύπνος μπορεί να παραλειφθεί, χωρίς να προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην υγεία.

Οι υπόλοιπες μυστικές τεχνικές ξεκούρασης
– Μπόνους: πότε να πηγαίνετε για ύπνο για να ξυπνάτε ξεκούραστοι τη στιγμή που χρειάζεστε
Εάν δεν είστε έτοιμοι για ακραίες εμπειρίες με τον ύπνο σας, αλλά θέλετε να ξυπνάτε εύκολα, μπορείτε να υπολογίσετε την περίοδο που το σώμα σας περνάει από τον ύπνο ταχείας κίνησης ματιών. Αυτή είναι η στιγμή που το ξύπνημα είναι πιο εύκολο.

– Εκτός αυτού, μην ξεχνάτε τη σωστή στάση ύπνου: Οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι η ιδανική θέση για να κοιμηθεί κανείς άνετα (που επίσης διεγείρει την πέψη, παρεμπιπτόντως) είναι από την αριστερή πλευρά.

newsitamea

.

Τραγωδία: Σωλήνας «κατάπιε» 16χρονο – Νεκρό το παιδί

«Ο Γιατρός μου Είπε να Αλλάξω αυτά τα 3 Πράγματα στη Ζωή μου και Έχασα 68 Κιλά Χωρίς να το Καταλάβω»