in

7 Λόγοι που η κατανάλωση Καφέ έχει Ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας.

Κάθε μέρα ο Μπετόβεν έφτιαχνε μια κούπα για τον εαυτό του με 60 κόκκους καφέ, ενώ ο Βολταίρος έπινε μέχρι και 50 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μέχρι τα 83 του. Επομένως, ίσως ο εθισμός στον καφέ να μην είναι τόσο κακός.

Δείτε παρακάτω 7 λόγους που θα σας κάνουν να θέλετε να φτιάξετε αμέσως μια κούπα καφέ.

Αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα

Δεν είναι μυστικό ότι ο καφές ενισχύει την προσοχή, την εγρήγορση και τη συγκέντρωση. Η προσθήκη ζάχαρης στον καφέ μπορεί να σας μετατρέψει σε μια μικρή ιδιοφυΐα για λίγο, αφού ο συνδυασμός καφεΐνης και γλυκόζης ενεργοποιεί ορισμένους τομείς του εγκεφάλου. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι, γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αυξημένη αρτηριακή πίεση

Ένα μικρό φλιτζάνι καφέ μπορεί να αντιμετωπίσει ένα υποτασικό επεισόδιο, μια κατάσταση όπου η αρτηριακή πίεση είναι πολύ χαμηλή. Αλλά δεν συνίσταται για άτομα που εμφανίζουν σημάδια ταχυκαρδίας και έχουν υψηλό ρυθμό παλμών μετά την κατανάλωση καφέ. Από την άλλη πλευρά, οι υπερτασικοί ασθενείς μπορούν να πίνουν όσο καφέ θέλουν, καθώς το σώμα τον συνηθίζει και σταματά να αντιδρά σε αυτόν αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση μετά από λίγο.

Πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Σύμφωνα με επιστήμονες από διάφορες χώρες, ο καφές μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Όσα περισσότερα φλιτζάνια καφέ πίνουμε την ημέρα, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καφές μεταβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το πιο δυνατό και υγιές. Επίσης, βελτιώνει το συκώτι, την καρδιά και το πεπτικό σύστημα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιλέξετε φρεσκοαλεσμένο καφέ, καθώς ο στιγμιαίος περιέχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά και περισσότερα χημικά πρόσθετα, τα οποία βλάπτουν το πεπτικό σύστημα.

Θεραπεία για τον πονοκέφαλο

Η καφεΐνη που περιέχεται στον φυσικό καφέ μπορεί να θεραπεύσει πονοκεφάλους και ημικρανίες, αλλά δεν συγκρίνεται με την επίδραση των παυσίπονων. Τα παυσίπονα είναι πιο αποτελεσματικά, γιατί περιέχουν καφεΐνη, η οποία αυξάνει την αποτελεσματικότητα όλων των άλλων συστατικών κατά 40%.

Μειωμένο άγχος και κατάθλιψη

Ο καφές λειτουργεί ως ουσία κατά του στρες, λόγω της απελευθέρωσης ντοπαμίνης και σεροτονίνης, οι οποίες προκαλούν την καλή διάθεση. Ένα φλιτζάνι καφέ ή και μόνο η μυρωδιά του, μπορούν να ηρεμήσουν τα νεύρα μας. Επιπλέον, η καφεΐνη είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους διεγέρτες του κεντρικού νευρικού συστήματος και η συνεχής διέγερσή του είναι αυτή που κρατάει την κατάθλιψη μακριά. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει μόνο στην καφεΐνη που περιέχεται στον καφέ και όχι στην καφεΐνη που περιέχεται στο τσάι, τα αναψυκτικά και τη σοκολάτα.

Καλύτερη μνήμη

Οι διεγέρτες και οι νευροδιαβιβαστές που υπάρχουν στον καφέ, όχι μόνο ενισχύουν τη διάθεση και την παραγωγικότητα, αλλά βελτιώνουν και τη μνήμη. Φυσικά, αυτό λειτουργεί μόνο στη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Αυτό είναι καλό, γιατί όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται αρχικά στη βραχυπρόθεσμη μνήμη και μια ώρα μετά εισέρχονται στη μακροπρόθεσμη, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Λιγότερο βάρος

Επιτέλους, το όνειρό σας να χάσετε βάρος μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό βάρος. Όταν τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης είναι χαμηλά, το σώμα αρχίζει να αποθηκεύει λίπος και αυξάνεται το σωματικό βάρος. Ωστόσο, ο καφές αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης στο σώμα. Για αυτό ακριβώς όσοι πίνουν πολύ καφέ αργούν να πάρουν βάρος και έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τη γυμναστική τους.

Adme,fanpage.gr

Ο διάσημος παιδίατρος Αλντό Ναουρί προειδοποιεί: Βάλτε επιτέλους όρια στην παιδική παντοδυναμία

11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας