in

10 Φοβερά Μυστικά που Κρύβουν τα πιο Διάσημα Μνημεία του Κόσμου και το 90/100 των Ανθρώπων ΔΕΝ γνωρίζει!

Υπάρχουν κάποια έργα τέχνης και αρχιτεκτονικά μνημεία που είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο. Αλλά αν μελετήσετε πιο προσεκτικά την ιστορία κάποιων από αυτών, θα ανακαλύψετε ότι μερικά τα περιβάλλει μυστήριο. 

Τα παρακάτω αριστουργήματα της ανθρωπότητας κρύβουν μερικά μυστικά, που είναι άγνωστα στους περισσότερους.

Το διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου του Πύργου του Άιφελ

1308

Ο Γκουστάβ Άιφελ, ο άντρας που σχεδίασε το πιο διάσημο μνημείο της Γαλλίας, σχεδίασε και κατασκεύασε ένα διαμέρισμα για τον εαυτό του στον τελευταίο όροφο του πύργου. Συχνά το χρησιμοποιούσε για ξεκούραση και να δέχεται επισκέπτες. Σε μια συνάντηση, είχε μια μεγάλη συζήτηση με τον Τόμας Έντισον εκεί. Το διαμέρισμα έχει μια κουζίνα, μπάνιο, δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και φυσικά απίστευτη θέα. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, με κέρινες μορφές του Άιφελ και του Έντισον.

Η σπασμένη αλυσίδα στα πόδια του Αγάλματος της Ελευθερίας

2242

Το Άγαλμα της Ελευθερίας δόθηκε ως δώρο από τη Γαλλία στις ΗΠΑ για την 100η επέτειο της Αμερικανικής Επανάστασης. Συμβολίζει την ελευθερία, τη δημοκρατία και την απαγόρευση της σκλαβιάς. Γι” αυτό το λόγο υπάρχει η σπασμένη αλυσίδα στα πόδια του αγάλματος, κάτι που οι περισσότεροι τουρίστες παραβλέπουν όταν το επισκέπτονται.

Η αινιγματική Μόνα Λίζα

3175

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν αναπαράγει τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα. Αλλά πιστεύεται ότι υπάρχει ακόμα ένα πορτραίτο ζωγραφισμένο από τον ίδιο τον Ντα Βίντσι. Η δεύτερη έκδοση είναι ζωγραφισμένη από ελαφρώς διαφορετική γωνία. Είναι πιθανό να δημιουργήθηκε από διαφορετικό καλλιτέχνη, ή πιθανόν και από μερικούς καλλιτέχνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, ότι αυτό πιθανόν είναι μια πρώιμη έκδοση του αριστουργήματος του Ντα Βίντσι.

Η χρονοκάψουλα στο Εθνικό Μνημείο του Όρους Ράσμορ

1356

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του διάσημου μνημείου, ο αρχιτέκτονας Gutzon Borglum ήθελε να δημιουργήσει μία Αίθουσα Χρονικών μέσα στο βουνό, ένα κρυφό δωμάτιο, όπου οι μελλοντικές γενιές θα έβρισκαν ιστορικά αρχεία και πληροφορίες για την ιστορία των ΗΠΑ. Για αυτό το σκοπό, έσκαψε μια σπηλιά πίσω από το κεφάλι του Αβραάμ Λίνκολν. Σύντομα όμως ο Borglum πέθανε και στο σχέδιο του δεν ολοκληρώθηκε. Το 1998, περισσότερο από 50 χρόνια από το θάνατό του, αντίγραφα σπουδαίων εγγράφων και απομνημονεύματα διαφόρων Προέδρων των ΗΠΑ τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό της ημιτελούς αίθουσας, και πλέον εξυπηρετεί ως χρονοκάψουλα για τις επόμενες γενιές.

Η αρχική μορφή της Σφίγγας

5123

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας είναι το αρχαιότερο άγαλμα του κόσμου. Αρχικά ήταν διακοσμημένη με έντονα χρώματα, και σήμερα απομένουν μόνο κάποια ίχνη πίσω από τα αυτιά. Επίσης είχε μύτη και τελετουργική γενειάδα. Τα απομεινάρια τους υπάρχουν σε Βρετανικά και Αιγυπτιακά μουσεία. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι η Σφίγγα μπορεί αρχικά να είχε το κεφάλι ενός λιονταριού, και το ανθρώπινο πρόσωπο σκαλίστηκε αρκετά αργότερα, γεγονός που θα εξηγούσε τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις αναλογίες του τεράστιου σώματος και του μικρού κεφαλιού.

Η δημιουργία του κεκλιμένου Πύργου της Πίζας

6114

Ο διάσημος πύργος κρύβει πολλά μυστικά. Όλοι γνωρίζουν για την κλίση του, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιος ακριβώς έχτισε το καμπαναριό για τον καθεδρικό της Πίζας. Ένας από τους λόγους αυτού του μυστηρίου είναι το γεγονός ότι χτίστηκε κατά τη διάρκεια 200 ετών. Οι ιστορικοί υποθέτουν ότι την κατασκευή σχεδίασε ο Bonanno Pizano, αλλά πιο πιθανός υποψήφιος φαίνεται να είναι ο Diotisalvi, που σχεδίασε το βαπτιστήριο που βρίσκεται δίπλα στον πύργο, που είναι χτισμένο στο ίδιο στυλ.

Το πρόσωπο της Δανάης του Ρέμπραντ

796

Ο Ρέμπραντ ξεκίνησε να ζωγραφίζει τη Δανάη δύο χρόνια μετά το γάμο του με την Saskia van Uylenburgh. Ο καλλιτέχνης αναπαραστούσε τη γυναίκα του σε πολλούς από τους πίνακές του, και για πολύ καιρό παρέμενε μυστήριο γιατί σε αυτόν τον πίνακα δεν υπήρχε μεγάλη ομοιότητα με άλλους πίνακές του από άλλα έργα του τη δεκαετία του 1630. Επιπλέον, το στυλ του συγκεκριμένου πίνακα είναι πιο κοντινό με πιο μεταγενέστερα έργα του. Μόλις πρόσφατα δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις γι” αυτό. Μετά από εξέταση με ακτινογραφίες, η ομοιότητα της Δανάης με τη γυναίκα του Ρέμπραντ είναι περισσότερο προφανής. Φαίνεται ότι ο πίνακας ξαναζωγραφήθηκε μετά το θάνατο της γυναίκας του, και είχε σχέσεις με άλλη γυναίκα, την Geertje Dircx. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της Δανάης συνδύαζαν την εικόνα και των δύο γυναικών.

Το όνομα του πιο διάσημου τουριστικού αξιοθέατου της Βρετανίας

896

Μιλώντας κυριολεκτικά, το όνομα «Μπιγκ Μπεν» δεν αναφέρεται σε ολόκληρο τον πύργο της Βρετανικής Βουλής, αλλά αντίθετα αναφέρεται στη μεγάλη καμπάνα στο εσωτερικό του. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, το επίσημο όνομα για την κατασκευή ήταν «Το Καμπαναριό του Παλατιού του Γουεστμίστερ». Τώρα ο επίσημος τίτλος του είναι «Ο Πύργος Ελίζαμπεθ». Μέχρι σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά προς τιμή ποιανού η καμπάνα ονομάστηκε Μπιγκ Μπεν. Μια θεωρία λέει ότι είναι το παρατσούκλι ενός γεροδεμένου άντρα που εργαζόταν στο χυτήριο όπου κατασκευάστηκε. Μια άλλη θεωρία προτείνει ότι πήρε το όνομά της από τον Benjamin Count, έναν πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών.

Το χρώμα της γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ

984

Η Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του κόσμου. Χρειάστηκε πολύς καιρός για να δώσει έγκριση το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό. Όταν δόθηκε τελικά η έγκριση, το Ναυτικό ήθελε να βαφτεί με μαύρες και κίτρινες ρίγες, για να είναι ορατή σε ομίχλη. Τελικά, ο αρχιτέκτονας της γέφυρας, ο Irving Morrow, έπεισε το Ναυτικό να το βάψουν ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα. Αυτό το χρώμα το έκανε ορατό σε οποιοδήποτε καιρό, αλλά και του πρόσφερε ελκυστική εμφάνιση.

Ο ουρανός στον πίνακα Η Κραυγή

1072

Το αρχικό όνομα του διάσημου πίνακα του Edvard Munch ήταν Η Κραυγή της Φύσης. Ο καλλιτέχνης έγραψε στο ημερολόγιό του:

«…ξαφνικά ο ουρανός γίνεται πορτοκαλί-κόκκινος. Σταμάτησα, νιώθοντας εξαντλημένος, και έγυρα σε έναν φράχτη, είδα αίμα και πύρινες γλώσσες πάνω από μπλε-μαύρο φιόρδ και μια πόλη…»

Το 2003, μια ομάδα αστρονόμων έβγαλαν μια θεωρία ότι ο έντονα κόκκινος ουρανός που εξέπληξε τον καλλιτέχνη, προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Krakatoa το 1883. Τεράστιες ποσότητες ηφαιστειακής σκόνης διοχετεύτηκαν στην ατμόσφαιρα, και τα επόμενα χρόνια παρατηρήθηκαν ηλιοβασιλέματα στο χρώμα του πύρινου σε όλο τον κόσμο.

Credit: brightside.me

«Αγνń Παpθένε Δέσποινα» – Ο ανατρıχιαστικός Ύμνος προς την Παναγία

Έλληνας δούλεψε 13 χρόνια για να αναδημιουργήσει τρισδιάστατα την αρχαία Αθήνα και το αποτέλεσμα είναι μαγικό