in

Όχι το λουλούδι του Δαρβίνου, η πριμούλα ΔΕΝ πωλείται έως 50.000€ το κιλό

Η παρούσα εκδοχή του άρθρου πρόκειται για αναθεωρημένη εκδοχή του αρχικού άρθρου που δημοσιεύτηκε στη σελίδα μας με τίτλο: «Λουλούδι Δαρβίνου: Το μυστικό του φυτού της Καστοριάς που κυνηγούν οι Αλβανοί και πωλείται έως 50.000€ το κιλό», στις 5 Μαΐου του 2020.

Η αναθεωρημένη εκδοχή του παρόντος άρθρου έγινε στις 26 Ιουνίου του 2020 και σκοπό έχει να ενημερώσει τους αναγνώστες μας ότι το αρχικό μας άρθρο με τίτλο «Λουλούδι Δαρβίνου: Το μυστικό του φυτού της Καστοριάς που κυνηγούν οι Αλβανοί και πωλείται έως 50.000€ το κιλό», που ανέφερε ότι η πριμούλα πωλείται αποξηραμένη ως και 50,000 ευρώ, είναι ψευδές.

Ο τίτλος μας άλλαξε σε «Όχι το λουλούδι του Δαρβίνου η πριμούλα ΔΕΝ πωλείται έως 50.000€ το κιλό»

Τι ισχύει πραγματικά:
Μετά από έρευνα των ελληνικών hoaxes , αποδεικνύεται πως η τιμή των αποξηραμένων τμημάτων του φυτού της πριμούλας (κυρίως των ανθέων του) μπορεί να φτάσει τα 100 ως 400 ευρώ το κιλό (τιμή λιανικής). Για ένα κιλό αποξηραμένου φυτού απαιτούνται τουλάχιστον 5 κιλά νωπών ανθέων.

Το πρόβλημα της παράνομης συλλογής έχει γίνει γνωστό ακόμη και σε ξένα μέσα ενημέρωσης στα οποία όμως διαβάζουμε και τα εξής σχετικά με την τιμή τους:

“Τα αποξηραμένα λουλούδια και οι ρίζες πωλούνται επί του παρόντος για πάνω από 20 ευρώ ($ 24) τα 120 γραμμάρια στο eBay, ενώ μια παρτίδα 25 φυτών κοστίζει 34 ευρώ στο Amazon”

“Ισχυρίζονται ότι πωλούν αυτό το φυτό για 10 έως 20 ευρώ ανά κιλό σε χονδρέμπορους στην Αλβανία, οι οποίοι στη συνέχεια το εξάγουν στη Γερμανία και τις ΗΠΑ”.

Για περισσότερες πληροφορίες που αποδεικνύουν την ΜΗ εγκυρότητα του άρθρου, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο : «Όχι η πριμούλα γνωστή και ως το λουλούδι του Δαρβίνου, ΔΕΝ πωλείται 50.000 ευρώ το κιλό».

Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας για την, κατά λάθος, δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου

Παρακάτω ακολουθεί η πρώτη και αρχική έκδοση του άρθρου η οποία δεν ισχύει. σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού διασταύρωσης ειδήσεων ellinikahoaxes.gr.

Ακολουθεί το αρχικό άρθρο (hoax):
«Λουλούδι Δαρβίνου: Το μυστικό του φυτού της Καστοριάς που κυνηγούν οι Αλβανοί και πωλείται έως 50.000€ το κιλό». (ψευδές)
ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΜΑΚΡΑΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (Σ.Σ. ΤΟΥ COVID-19). ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΥΤΟ, ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ». ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ «ΔΡΑΚΑΚΙ», ΕΝΩ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ.

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ
ΤΡΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 94 ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΦΥΤΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΤΟ «ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ» ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ 50.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ, ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C, ΜΕΤΑΛΛΑ, ΣΑΠΩΝΙΝΕΣ, ΓΛΥΚΟΣΙΔΙΑ, ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ, ΕΝΖΥΜΑ, ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΡΕΜΠΤΙΚΕΣ, ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ, ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΔΡΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

ΩΣ ΑΦΕΨΗΜΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΤΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΥΔΡΩΠΙΚΙΑΣ, ΤΗΣ ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΫΠΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΒΗΧΑ, ΤΗΣ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΚΚΥΤΗ, ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΝΕΥΡΑΛΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ, ΕΝΩ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΜΩΛΩΠΩΝ.

ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ENALLAKTIKIDRASI.COM ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΛΕΞΗ PRIMUS ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΡΩΤΟΣ», ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΦΥΤΟ ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΠΟΑ, ΜΕ ΧΝΟΥΔΩΤΑ, ΣΤΕΝΟΜΑΚΡΑ ΦΥΛΛΑ, ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΒΑΘΥΚΙΤΡΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΠΛΑΓΙΑΣΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΠΑΝΟΥΛΕΣ. ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 400 ΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΥΚΡΑΤΗ ΖΩΝΗ, ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ, ΧΡΥΣΟΚΙΤΡΙΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΙΓΜΑΤΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΑ. ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΠΑΡΚΑ, ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΙΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΥΓΡΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΟΙ ΣΤΕΦΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΛΥΚΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΗΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑ.

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ. Η ΥΠΕΡΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΟ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ) ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΑΠΩΝΙΝΕΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10%), ΓΛΥΚΟΣΙΔΙΑ, ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ, ΕΝΖΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ. Η ΣΤΕΦΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ.

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ
Η ΠΡΙΜΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΦΥΤΟ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ, ΟΜΩΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΜΕ ΞΩΤΙΚΑ, ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΑΪΔΕΣ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΙΝΙΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΣΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΛΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΥΙΔΩΝ, ΣΑΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΓΙΚΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, Η ΠΡΙΜΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΝ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ.

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ
– ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ. ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ, ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΝΕΥΡΙΚΗ ΥΠΕΡΔΙΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΥΠΝΟ. ΔΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ
– ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ, ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΧΑ
– Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΧΡΕΜΠΤΙΚΟ, ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΣΠΑΣΜΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΟ
– ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΕΚΧΥΜΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
– ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΑ ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
– ΒΟΗΘΑ ΣΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ. ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΛΟΙΦΗΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ, ΓΙΑ ΚΗΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Κ.Λ.Π
– ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ:ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ
– ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ. ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΣΑΛΑΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟ ΑΦΕΨΗΜΑ.
– ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΡΑΣΙ
– ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
– ΕΓΧΥΜΑ: ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΣΕ 2 Κ.Γ ΠΕΤΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10-15 ΛΕΠΤΑ. ΠΙΝΟΥΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
– ΑΦΕΨΗΜΑ: ΡΙΧΝΟΥΜΕ 1 Κ.Γ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ, ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
– ΒΑΜΜΑ ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ: 2-4 ML ΒΑΜΜΑΤΟΣ, ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:
– ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ, ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΑ ΝΕΥΡΟΤΟΝΩΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΙΛΙΟ Ή ΤΗ ΣΚΟΥΤΕΛΛΑΡΙΑ
– ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΗΧΙΟ Ή ΤΟ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ:
– ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ, ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.
– ΓΕΝΙΚΑ, Η ΠΡΙΜΟΥΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΡΙΝΗ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΑΡΡΟΙΑ Ή ΚΑΙ ΕΜΕΤΟ
– ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ.
– ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΥΛΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.

Σήμερα τιμάται η Αγία Ειρήνη – Χρόνια Πολλά

Γερμανικά ΜΜΕ: «Να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στην Ελλάδα για να έρθουμε διακοπές»