in

Κάνει το γύρο του διαδικτύου: Ο Bobi είναι ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο στα 31 του χρόνια

Ένας σκύλος από την Πορτογαλία με το όνομα Bobi είναι ο νέος γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ 84 ετών σε ηλικία 31 ετών.

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες επαλήθευσαν την ακριβή ηλικία του -30 χρόνια και 266 ημέρες
Κατέρριψε τα ρεκόρ τόσο για τον γηραιότερο εν ζωή σκύλο όσο και για τον γηραιότερο σκύλο όλων των εποχών. Ο προηγούμενος γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών, ο αυστραλιανός κτηνοτροφικός σκύλος Bluey (όχι αυτός), έζησε 29 ετών και 5 μηνών.

Το ρεκόρ αυτό ίσχυε από το 1939.

“Ποτέ δεν σκέφτηκα να εγγράψω τον Bobi για να σπάσω το ρεκόρ, γιατί ευτυχώς τα ζώα μας πάντα άντεχαν για πολλά χρόνια”, δήλωσε στο Γκίνες ο ιδιοκτήτης του, Leonel Costa.

Είναι ένα μικρό θαύμα που ο Bobi έφτασε ακόμα και το 1 έτος, πόσο μάλλον τα 30. Ο Bobi ήταν ένα από τα τέσσερα αρσενικά κουτάβια του Rafeiro do Alentejo, αλλά οι γονείς του Costa είχαν αποφασίσει ότι δεν μπορούσαν να φροντίσουν άλλα σκυλιά. Μάζεψαν τα κουτάβια για να τα ξεφορτωθούν -μια συνήθης πρακτική εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τον Costa- αν και ξέχασαν τον Bobi.

Είχε κρυφτεί στο βοηθητικό κτίσμα στο σπίτι του Costa στο Conqueiros της Πορτογαλίας και η μητέρα σκυλίτσα του επέστρεφε ξανά και ξανά για να τον φροντίσει. Ο Costa και τα αδέλφια του βρήκαν τον Bobi, αλλά κράτησαν την παρουσία του μυστική στην αρχή. Φυσικά, οι γονείς τους το ανακάλυψαν τελικά, αλλά ο Bobi ήταν πολύ μεγάλος για να τον πετάξουν.

“Ομολογώ ότι όταν έμαθαν ότι το ξέραμε ήδη, φώναξαν πολύ και μας τιμώρησαν, αλλά άξιζε τον κόπο και για καλό λόγο!” δήλωσε ο Costa στο Guinness.

Αυτό συνέβη πριν από 30 χρόνια, όταν ο Costa ήταν 8. Από τότε, ο Bobi απολαμβάνει μια ήσυχη ζωή στο χωριό. Ποτέ δεν του έχουν βάλει λουρί ή αλυσίδα, και η διατροφή του αποτελείται από ό,τι τρώνε οι άνθρωποί του (αυτό είναι εντάξει για τον Bobi, αλλά μάλλον δεν είναι καλό για τον σκύλο σας).

Καθώς έχει μεγαλώσει, ο Bobi δεν περιφέρεται στο κοντινό δάσος ή στις αγροτικές εκτάσεις όσο παλιά, σύμφωνα με τον Γκίνες. Η όρασή του έχει επίσης υποφέρει και κάνει μεγαλύτερες ανάπαυλες, μεταξύ άλλων μετά τα γεύματα ή μπροστά στη φωτιά. Τα γηρατειά δεν είναι διασκεδαστικά, αλλά η φωτιά ακούγεται υπέροχη!

“Έχουμε τακτικά [κτηνιατρικά] ραντεβού μαζί του και οι εξετάσεις έδειχναν πάντα ότι τα πάει καλά για την προχωρημένη ηλικία του”, λέει ο Costa.

Ο μέσος όρος ζωής για ένα Rafeiro do Alentejo -ένας σκύλος φύλακας ζώων που κατάγεται από την Πορτογαλία- είναι 12 έως 14 χρόνια, σύμφωνα με την Αμερικανική Λέσχη Κένελ. Αλλά η μητέρα του Bobi, η Gira, έζησε μέχρι τα 18, και ένας άλλος σκύλος που ανήκει στους Costas, ο Chicote, έφτασε μέχρι τα 22.

Ο Guiness συμβουλεύτηκε την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου της Leiria για να εξακριβώσει την ηλικία του Bobi, και επιβεβαίωσαν την ημερομηνία γέννησής του: 11 Μαΐου 1992 – περίπου δύο χρόνια πριν γεννηθώ εγώ.

“Ο Bobi είναι ιδιαίτερος επειδή κοιτάζοντάς τον είναι σαν να θυμάμαι τους ανθρώπους που ήταν μέρος της οικογένειάς μας και δυστυχώς δεν είναι πια εδώ, όπως ο πατέρας μου, ο αδελφός μου ή οι παππούδες μου που έχουν ήδη φύγει από αυτόν τον κόσμο”, δήλωσε ο Costa στο Guinness. “Ο Bobi αντιπροσωπεύει αυτές τις γενιές”.

Σκυλίτσα με σπασμένο πόδι οδήγησε κτηνίατρο στα μικρά της διανύοντας 3 χιλιόμετρα.

Φιλί στο μέτωπο – το πιο ισχυρό φιλί με σημαντική δύναμη