in , ,

Αυτοί είναι οι 10 top προορισμοί στην Ελλάδα για τον χειμώνα

Ο χειμώνας έχει τη δική του ομορφιά και σίγουρα σε ορισμένα μέρη ταιριάζει πολύ! Μιας που όλοι μας χρειαζόμαστε τις εκδρομές μας πού και πού, για να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας, ας δούμε τους 10 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς που διαθέτει η χώρα μας, μιας και το Saint Moritz δεν είναι… πάντα βολικό.

Ελατοχώρι Πιερίας
Ένα από τα καλύτερα θέρετρα της Πιερίας, που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, καθώς συνδυάζει ποικίλα τοπία φύσης, ενώ διαθέτει και ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα.

Ορεινή Ναυπακτία
Άγρια φαράγγια και ψηλά βουνά, ιδιαίτερο τοπίο που κρύβει και ιστορικούς θησαυρούς σας περιμένει να την εξερευνήσετε, λαμβάνοντας μέρος σε μια από τις οργανωμένες πεζοπορίες που πραγματοποιούνται εκεί.

Καρπενήσι
Ένας από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς, καθώς μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, αφού συνδυάζει την ηρεμία της φύσης, με τη δράση και την περιπέτεια.

Τρίκαλα Κορινθίας
Απέχουν μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά από την Αθήνα, ενώ θυμίζουν ελβετικό σκηνικό και χωρίζονται σε 3 περιοχές (τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα), με πέτρινα σπιτάκια και παραδοσιακές ταβέρνες, που θα ικανοποιήσουν στο έπακρο τους ουρανίσκους μας.

Πήλιο
Ένας προορισμός που συνδυάζει θάλασσα και βουνό και αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς στις χειμερινές διακοπές.

Καλάβρυτα
Αμέτρητες δραστηριότητες για τους λάτρεις της δράσης, φυσική ομορφιά και ένα παλιό Boeing της Ολυμπιακής λίγο πιο έξω από την περιοχή να προσφέρει καφέδες και ποτά.

Μέτσοβο
Πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, με παραδοσιακό τοπίο που αποτελείται από πέτρινα σπιτάκια και πλακόστρωτο, ενώ διαθέτει και ένα εκπληκτικό χιονοδρομικό κέντρο για τους σπορ τύπους.

Αράχωβα
Ο πιο καuτός προορισμός, μόλις 160χλμ από την πρωτεύουσα, που σφύζει από ζωή, με πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια, που ίσως να αποτελεί τη Μύκονο του χειμώνα.

Λίμνη Πλαστήρα
Μπορεί να δημιουργήθηκε από την ανθρώπινη παρέμβαση, όμως πρόκειται για μια εντυπωσιακή τοποθεσία, με εναλλαγές στο τοπίο της και εκλεκτά τοπικά εδέσματα, 25 χλμ. από την Καρδίτσα.

Ζαγοροχώρια
Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 46 χωριών στα Ιωάννινα, όπου το κάθε ένα έχει τη δική του ομορφιά και τα δικά του χαρακτηριστικά. Οι προσφερόμενες δραστηριότητες είναι απεριόριστες και οι τοπικές λιχουδιές θα κάνουν τα σάλια μας να τρέξουν.

10 λόγοι που ένας Ταύρος είναι αναντικατάστατος

31 Φωτογραφίες από ζώα Αλμπίνο που είναι εξαιρετικά σπάνιο να δούμε ένα τέτοιο ζώο στη φύση.